Mam pytanie. Czy można stosować kwas mlekowy aha 80% na bliznę po ospie która nie jest mała tzn. Czy można nakładać kwas na te wgłębienie czy tylko dookoła wgłębienia żeby ta blizna się nie pogłębiła.
Dziękuje.
PEELENG KWASAMI AHA ,kwas mlekowy 80%
Re: PEELENG KWASAMI AHA ,kwas mlekowy 80%
Moja odpowiedź dla Ciebie jest w wątku "Pielęgnacja", żeby nie powtarzać:
viewtopic.php?f=34&t=11&start=20
viewtopic.php?f=34&t=11&start=20
Stosowałam kwas mlekowy ale to był roztwór 10% !! a nie 80% czy na pewno możesz to stosować?? Kontaktowałeś(aś) się z lekarzem? O ile wiem to 80% stężenie jest dla tych którzy wcześniej używali niższego stężenia - kiedy tego używałam lekarz mi powiedział że nie mogę wyższego stężenia. Jeśli nie wiesz czy możesz tego używać, a zakładam że nie byłeś(aś) u lekarza skoro masz pytanie odnośnie sposobu używania, to lepiej to odłóż... przecież możesz jeszcze pogorszyć stan blizny i nabawić się podrażnień
Jeśli już się uprzesz to NIE ZAPOMNIJ ŻEBY TO ROZCIEŃCZYĆ! Ja rozcieńczałam łyżeczkę kwasu w 3 łyżeczkach wody, ale nie wiem jak trzeba przy tak dużym stężeniu... Naprawdę poradź się specjalisty!
Jeśli chodzi o używanie to trzeba wmasowywać cienką warstwę przez 2 minutki a potem zmywać wodą naniesioną na płatki kosmetyczne. Musisz bardzo dokładnie to zmyć (zmieniając co chwile płatek) a potem nakremować to miejsce kremem odżywczym. Aha i tego się używa raz w tygodniu.
O proszę, ja stosowałam taki oto kwas ale stężenie 10% :
http://galeriamydelisoli.pl/index.php?r ... uct_id=189
Jeśli już się uprzesz to NIE ZAPOMNIJ ŻEBY TO ROZCIEŃCZYĆ! Ja rozcieńczałam łyżeczkę kwasu w 3 łyżeczkach wody, ale nie wiem jak trzeba przy tak dużym stężeniu... Naprawdę poradź się specjalisty!
Jeśli chodzi o używanie to trzeba wmasowywać cienką warstwę przez 2 minutki a potem zmywać wodą naniesioną na płatki kosmetyczne. Musisz bardzo dokładnie to zmyć (zmieniając co chwile płatek) a potem nakremować to miejsce kremem odżywczym. Aha i tego się używa raz w tygodniu.
O proszę, ja stosowałam taki oto kwas ale stężenie 10% :
http://galeriamydelisoli.pl/index.php?r ... uct_id=189
Nie zapominajmy o tym, że kwasy AHA są genialne w kuracji odmładzającej. Moja mama chodzi do kosmetyczki regularnie i dzięki między innymi zabiegowi eksfoliacji kwasami AHA ma taką skórę, że sama sobie takiej życzę w jej wieku ( ma 55 lat).