Mocne w?osy i rz?sy
Mocne włosy i rzęsy
Jakie znacie domowe sposoby na mocne włosy i rzęsy? Ja jak zwykle po zimie mam problem z włosami, są osłabione i mają niezdrowy wygląd. Mam wrażenie, że rzęsy też mi się nieco przerzedziły. Stosuje wszelkie odżywki i maseczki do włosów, ale one przynoszą chwilową poprawę. Jak wzmocnić włosy od środka?
Re: Mocne włosy i rzęsy
Staram się mimo zimy nie wykluczać z diety świeżych warzyw i owoców. Biorę różne suplemety/witaminki i jakoś moje włosy przetrzymują zimę razem ze mną:)
Na rzęsy od lat stosuje olejek rycynowy, sprawdza się też na brwiach, jeśli chodzi o włosy nie stosuje żadnych balsamów czy odżywek, ale dobry szampon wzmacniający i witaminy.
Od jakiegoś czasu stosuję suplement diety Gal Uroda

miałam słabe włosy i paznokcie, skóra była ziemista. widzę już poprawę, łykam kapsułkę dziennie jakieś dwa miesiące. Włosy już tak nie wypadają, lepiej się układają, skóra nabrała blasku. Myślę że to suplement godny uwagi.

miałam słabe włosy i paznokcie, skóra była ziemista. widzę już poprawę, łykam kapsułkę dziennie jakieś dwa miesiące. Włosy już tak nie wypadają, lepiej się układają, skóra nabrała blasku. Myślę że to suplement godny uwagi.
Jeśli chodzi o rzęsy, to mi bardzo pomogło regularne nakładanie wazeliny. Dzięki temu znacznie się wydłużyły i wyglądają przepięknie
.

Na rzęsy i włosy świetny jest olejek rycynowy. Nie kosztuje dużo i świetne odżywia włosy 

tez używam olejku rycynowego tyle że ja na same rzęsy i zauważyłam, że są dłuższe i ciemniejsze:)