Czym zast?pi? bia?y cukier?
Re: Czym zastąpić biały cukier?
Brązowy na pewno będzie zdrowszy, ale skoro chcesz schudnąć to wyeliminuj cukier zupełnie. jeśli masz ochotę na słodycze to zjedź łyżeczkę miodu, na czekoladę to zjedź łyżeczkę kakao.
Zgadzam się, powinnaś zacząć spożywać więcej miodu zamiast słodyczy, w każdej formie miód jest doskonałym zamiennikiem, jak nie wierzysz to zajrzyj tutaj http://www.gal.com.pl/produkty/miody/mi ... czele.html i poczytaj trochę na ten temat, myślę że nie pożałujesz swojej decyzji.
coraz więcej osób w taki sposób przestawia się z cukru. Rezygnacja z niego nie jest łatwa a miód stanowi idealny zdrowy zamiennik. Trzeba jeszcze tylko wiedzieć jaki miód i gdzie kupić
zgadzam się miód a miód to różnica. Najlepiej kupować taki prosto od pszczelarza, ale mało kto ma taką możliwość. Warto więc kupować sprawdzony, czytać etykiety i nie kusić się na podejrzanie tani, bo na pewno nie będzie to 100% miód. Ten z Gala na pewno jest godny uwagi, zwłaszcza że do kupienia w aptece więc musiał być dokładnie sprawdzony.
słodzinkiem alebo używaj cukier brązowy. ja już w ogóle przestałam używać cukru:)