?ysienie/ wypadanie w?os?w
Re: Łysienie/ wypadanie włosów
Moja mama kiedy po chorobie tarczycy zaczęły wypadać jej włosy stosowała Hauser PAR-O-STAR.
NIE polecam jednak szamponu z czarną rzepą. Sprawił, że moje włosy stały się cienkie i przyklapnięte. Nie zauważyłam żadnego pozytywnego rezultatu. Nie dość że nieprzyjemnie pachnie, to jeszcze pogarsza stan włosa, zamiast go polepszać. Czarnej rzepie mówię NIE!
Wzmacniająco na włosy działa także płukanka ze skrzypu. Wystarczy zaparzyć 2 saszetki herbatki ze skrzypu i ostudzić, po umyciu zlać włosy uzyskanym naparem. Skrzyp pobudza włosy do wzrostu i zapobiega ich przetłuszczaniu się.
-
certyfikowane_piekno
Problemu łysienia lepiej nie bagatelizować. Jeśli żadne domowe specyfiki nie pomagają, lepiej wybrać się do certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej który zaleci prawidłową kurację bądź zabiegi.
Ja polecam szampon z Yves Rocher przeciw wypadaniu włosów AntiChute. Stymuluje aktywność cebulek włosowych i ogólnie wzmacnia włoski. W przeciwieństwie do innych takich szamponów jest skuteczny z tego co widzę. Używam go kilka tygodni a widzę już poprawę. Na szczotce coraz mniej włosów, na głowie coraz więcej 
ja uważam, że najlepiej wybrać się do specjalisty, do dermatologa np i powiedzieć jaki jest problem, może wypisze jakieś maści i zaleci szampon, jesli jednak problem jest poważny, słyszałam, że dobrym rozwiązaniem jest przeszczep włosów, czytałam, że jednym z najlepszych specjalistów jest dr Osuch z warszawy, może warto wybrać się do niego na konsultacje
Problem nie jest aż tak poważny żeby robić przeczep ale warto by wypróbować jakieś dobre szampony i inne preparaty na łysienie ( w przypadku mojego ukochanego to zakola i odrobinkę na czubku głowy ) normalnie tego nie widać ale dopiero jak umyje włosy wtedy jest to zauważalne. Nie chce żeby mi się facet kompleksów nabawił dlatego bardzo Wam dziękuje za rady przejże jeszcze raz i po wypłacie wybiorę się do apteki i zafunduje mu jakiś porządny specyfik 
skoro tak to warto wypróbować jakieś preparaty wspomagające porost włosów i wzmacniające te włosy, które są , nie ma się co oszukiwać, że trzeba dbac o takie włosy ze zdwojoną siłą, tutaj znalazłam taki preparat http://www.veba.pl/product-pol-8321-UOM ... 40-ml.html może zainteresuje Ciebie i twojego mężczyznę
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy można wyłysieć od urazu mechanicznego? Kilka dni temu bardzo mocno uderzyłam się w głowe - aż mi się słabo zrobiło i musiałam usiąść. Następnego dnia zauważyłam, że mam lekkiego guza i to miejsce jest bolesne, a dzisiaj mam wrażenie, że przerzedziły mi się włosy w tym miejscu 
- kiziamizia
O ile dobrze pamiętam, jest coś takiego jak łysienie bliznowaciejące. Nie jestem pewna, czy ono może być skutkiem uderzenia w głowę, ale wiem że tam chodzi o niszczenie torebek włosowych np. poprzez zewnętrzny uraz. Myślę, że jeśli wypadanie włosów będzie postępowało musisz iść do specjalisty.Dziewczyny, powiedzcie mi, czy można wyłysieć od urazu mechanicznego? Kilka dni temu bardzo mocno uderzyłam się w głowe - aż mi się słabo zrobiło i musiałam usiąść. Następnego dnia zauważyłam, że mam lekkiego guza i to miejsce jest bolesne, a dzisiaj mam wrażenie, że przerzedziły mi się włosy w tym miejscu