Przy masażu antycellulitowym warto stosować właściwe żele czy kremy. Ja bardzo lubię thermo fat burner z 3d slime eveline.
Efekty zauważyłam też przy stosowaniu termoaktywnego koncentratu antycellulitowego z Bielendy.
Masa? antycellulitowy
Re: Masaż antycellulitowy
A czy taki masaż bańką chińską mogę wykonywać jeśli mam popękane naczynka krwionośne? Ktoś mi powiedział, że niestety nieOczywiście że to działa! Bańka chińska jest bardzo skuteczna. Ja miałam lekki cellulit, ale wystarczyło 6 zabiegów i niemal całkowicie znikł. Można też kupić zestaw baniek chińskich w aptece, kosztuje ok. 30 zł, ale uwaga, bo wykonując samodzielnie ten zabieg można narobić sobie siniaków. No i przyjemny to ten masaż nie jest, ale warto się poświęcić
Miałam kiedyś robiony masaż bańkami chińskimi i faktycznie trochę bolesny on jest, ale moja kumpela robi taki masaż w domu i muszę powiedzieć że widać skutki, ona twierdzi że po czasie można się przyzwyczaić do tego bólu.
Bolesny czy nie bolesny, ważne żeby działał!
szczotą ryżową po tyłku : D
na cellulit dobre też są masaże limfatyczne, które pobudzają w naszym organizmie limfę, która powoduje,że szybciej spalany jest tłuszcz, po dobrze wykonanym masażu mozna odczuć lekkie mrowienie w okolicach masowanych miejsc , ale to bardzo dobrze, ja miałam przyjemność spróbowania czegoś takiego w primavera spa i bardzo miłe to jest uczucie
Próbowałam tego masażu bańką, ale to masakra była - ból nie do zniesienia. Ja zostanę jednak przy tradycyjnych metaodach - peeling kawowy z dodatkiem oleju rzepakowego bogatego w witaminę E jak dotąd pomógł mi najbardziej.