Jak dobra? biustonosz?
Re: Jak dobrać biustonosz?
W ogóle nie zdawałam sobie sprawy z tego, że trzeba zwracać uwagę na ramiączka i że należy mierzyć obwód, pochylając się. Filmik bardzo się przydał. Dzięki
Co do tej dziewczyny, na której pokazany jest instruktaż, to naprawdę widać jakie cuda jest w stanie zdziałać dobry biustonosz. W tym pierwszym koleżanka niestety wyglądała na bardzo płaską (jak wiele z nas - bo nie umiemy dobrać sobie stanika). W drugim biustonoszu było już super. Co za różnica! Aż wierzyć mi się nie chce, że tak wiele zależy od dobrego stanika.
Co do tej dziewczyny, na której pokazany jest instruktaż, to naprawdę widać jakie cuda jest w stanie zdziałać dobry biustonosz. W tym pierwszym koleżanka niestety wyglądała na bardzo płaską (jak wiele z nas - bo nie umiemy dobrać sobie stanika). W drugim biustonoszu było już super. Co za różnica! Aż wierzyć mi się nie chce, że tak wiele zależy od dobrego stanika.
O, bardzo fajnie, że ktoś mi wreszcie podał "na talerzu" taki filmik. Na pewno skorzystam z nowej wiedzy.
Nie sądziłam, że aż tyle dziewczyn ma ten sam problem co ja. zwykle, kiedy kupię biustonosz okazuje się, że nie jest idealnie dopasowany i zamiast podkreślać moje walory ... maskuje je. co więcej, kiedyś zdałam się na sprzedawczynię w sklepie to tak mi doradziła że wyszłam z tak ciasnym stanikiem że dosłownie przecina mi piersi!
Słyszałam ostatnio, ze bardzo ważne żeby kupując biustonosz sprawdzić czy:
- tył stanika przebiega wzdłuż linii pod biustem i jest prosty,
- czy centralna część stanika przylega do mostka,
- czy miseczka nie wcina się w biust.
- tył stanika przebiega wzdłuż linii pod biustem i jest prosty,
- czy centralna część stanika przylega do mostka,
- czy miseczka nie wcina się w biust.
To ja mam idealnie ZŁy biustonosz dzięki za informacje!
Mało kto ma dobry biustonosz, nawet dzisiaj w top model była scena, w której brafiterka pyta jedną z uczestniczek jaki rozmiar stanika nosi - ona odpowiada że 60 C, po czym babka jej mówi, że stanik który ona jej dobrała, który jest właściwy to 60 G!
Podobno lepiej kupić biustonosz o mniejszym obwodzie, ale o większej miseczce. A mierzyć obwody powinno się na gołej skórze, a nie np. na dotychczasowym biustonoszu.
Kupiłam wczoraj nowy stanik - sama, bez pomocy brafiterki i jest idealny. Wystarczyło, że wcześniej w domu dokładnie się pomierzyłam i zajrzałam do tabeli - sprawdziłam swój rozmiar. Z wyborem stanika nie było problemu Mam 85 C
Dokładnie jestem tego samego zdania, że można to zrobić bez brafitterki Ja się mierzę i sprawdzam w tabeli danego sklepu jaki wg nich jest mój rozmiar i potem korzystam z takich porad https://www.facebook.com/BieliznaDamska ... 3167177144 i udaje mi się bez problemu wybrać odpowiedni stanik
Dokładnie, najlepiej przyjść do sklepu ze spisanymi wymiarami. Wtedy mogą nam dobrać idealny biustonosz, a tak jak powiemy, że nosimy np. 90 B no to nie wiadomo, co kupimy, bo z biustonoszem trochę jak z butami.