Domowe przepisy na peelingi
Re: Domowe przepisy na peelingi
ja jedyny peeling jaki umiem sobie sama przygotować to jest peeling z kawy , wystarczy zaparzyć kawę nie rozpuszczalna tylko ta która zostawia osad i drobne granulki , najlepiej wymieszać kawę z oliwą z oliwek, do tego można dodać cynamonu dla rozgrzania i lepszego poburzenia krążenia
Ja robię jeszcze peeling kokosowy. Po prostu wiórki kokosowe mieszam z jogurtem, czasami dodaję oliwę z oliwek dodatkowo. Delikatnie złuszcza i ładnie nawilża skórę.
Nie wiedziałam, że aż tyle jest sposobów na domowy peeling, ale szczerze mówiąc to mi wystarczy peeling z kawy, bo wygładza bardzo i z orzechów bo nawilża i ma super zapach, a nie wyobrażam sobie żeby zrobić peeling np. z siemienia lnianego.
Dziewczyny, mam pytanko odnośnie peelingu kawowego i jego rzekomych właściwości antycellulitowych i wyszczuplających. Czy to prawda, że jeśli wysmarujemy się takim peelingiem, a potem zawiniemy w folię spożywczą to efekty przyjdą szybciej? Słyszałam o takim sposobie, ale wydaje mi się on dziwny.
Też słyszałam o tym patencie z folią spożywczą i wydaje mi się, że warto spróbować, bo właściwie ten temat pojawia się co jakiś czas czy to w prasie zajmującej się tematyką beauty, czy na forach internetowych, na których internautki łączą swoje siły i wymieniają pomysłami na kolejny skuteczny sposób odchudzania.
Na pewno taki zabieg z folią i kawą wygładzi i ujędrni skórę. Jest jedno "ale" - jeśli macie znaczną tendencję do pękania naczynek, tzw. "pajączków" czy teleangiektazji to lepiej nie pakować się w rozgrzewające zabiegi domowej roboty, bo mogą wam się pojawić nowe pęknięcia. Wtedy lepiej wykonać tradycyjny peeling kawowy połączony z masażem.
Ja też nie wierzę w takie cudowne domowe kuracje odchudzające. Dla poprawy kondycji skóry można zastosować, ale żeby schudnąć trzeba czasu, determinacji oraz diety i ruchu. Z doświadczenia wiem, że także masaże mogą wiele zdziałać.
Taak, przy kosmetykach hasło "wyszczuplające" trzeba czytać jako "ujędrniające".
Otóż to i warto o tym pamiętać. Właśnie zrobiłam sobie peeling z kawy - uwielbiam!
kawowy
Też słyszałam o peelingu z fusów kawy z dodatkami soli, oliwki bądź cynamonu, ale jeszcze nie miałam czasu go wypróbować. Działa ujędrniająco, wyszczuplająco, antycellulitowo i wygładzająco, także brzmi zachęcająco. Czytałam o nim dużo dobrego.