mikrodermabrazja - czy nie jestem za m?oda??

Jakie zabiegi pielęgnacyjne stosujemy, by czuć się pięknie i zdrowo? Co powoduje, że nasza skóra jest doskonale nawilżona, znikają cienie pod oczami, a cera jest świetlista i promienna? Wymieńmy się doświadczeniami!
Awatar użytkownika
dafne

Re: mikrodermabrazja - czy nie jestem za młoda??

Postautor: dafne » 15 kwie 2011, 11:41

Nie znam się na tym, ale z tego co widzę na stronie, którą podesłała tu Kenza to może faktycznie zacząć od substancji o mniejszym stężeniu? Co myślisz endriu290? Pewnie zależy Ci na skuteczności, ale zrozum że czasami można sobie zaszkodzić czymś co notabene ma pomagać.
Co do sposobu używania, z tego co tu widzę na w charakterystyce produktu to masujesz po prostu całe miejsce z blizną, tak jakby wyrównując je z powierzchnią skóry.

Awatar użytkownika
JolaZ

Postautor: JolaZ » 15 kwie 2011, 14:22

Ale kwas mlekowy działa dosyć delikatnie. Ja stosowałam 30% ale on też często dodawany jest do kosmetyków. Wykorzystuje się go także w peelingu chemicznym. No nie wiem, co z tym 80% może faktycznie lepiej zacząć od niższego stężenia.

Wysoki obcas

Postautor: Wysoki obcas » 22 kwie 2011, 18:45

Co do tematu mikrodermabrazji, to sądzę, że taki zabieg jest dobry dla kobiety w każdym wieku. Sama nie tak całkiem dawno zafundowałam sobie mikrodermabrazję diamentową (miałam parę blizn po trądziku) i jestem bardzo zadowolona z tego zabiegu! Moja cera wygląda o niebo lepiej, naprawdę nie spodziewałam się, że aż taka poprawa nastąpi.Warto było wydać na ten zabieg zaoszczędzone pieniążki :mrgreen:
Tak więc polecam go dla tych niezdecydowanych ;)
A zabieg wykonywałam u swojej sprawdzonej kosmetyczki, pani Ani Zajdel z Warszawianki ;)

Awatar użytkownika
olivia

Postautor: olivia » 26 kwie 2011, 10:53

A czy można wykonywać mikrodermabrazję jeśli ma się pajączki na buzi? Dopiero od kilku miesięcy mam z nimi problem. Zauważyłam 3 pajączki takie maciupeńkie ale wyraźne na policzku. Boje się, że taki zabieg jak peeling czy mikrodermabrazja mogą wywołać kolejne pęknięcia :cry:

Awatar użytkownika
Kenza

Postautor: Kenza » 26 kwie 2011, 11:11

Pajączki naczyniowe nie są przeciwwskazaniem do wykonania mikrodermabrazji, więc śmiało możesz decydować się na ten zabieg.Ale nie powinnaś bagatelizować problemu z pajączkami. Poszukaj odpowiednich preparatów które pomogą CI zapobiec kolejnym pęknięciom. Unikaj zmiennej temperatury na twarzy - lepiej też się nie opalaj. A jak zdecydujesz się na mikrodermabrazję to wykonaj ją jeszcze podczas wiosny lub na jesień. Przez lato i zimę są zbyt skrajne temperatury.

adpromo

Postautor: adpromo » 28 kwie 2011, 13:46

a czy mikrodermabrazja pomoże zlikwidować blizny po trądziku?

Awatar użytkownika
kotsimon

Postautor: kotsimon » 28 kwie 2011, 15:18

Jak najbardziej tak :) mikrodermabrazja jest przeznaczona m.in. na takie problemy jak blizny potrądzikowe.

mirandas

Postautor: mirandas » 29 kwie 2011, 05:24

zgodzę się z przedmówczynią moja siostra ostatnio miała takie zabiegi i efekt jest piorunujący dlatego polecam

adpromo

Postautor: adpromo » 29 kwie 2011, 05:54

a czy mogą ją zrobić w każdym gabinecie kosemtycznym? Jak tak to ile to wszystko trwa, ile potrzeba zabiegów i ile to wszystko kosztuje?

Awatar użytkownika
olivia

Postautor: olivia » 29 kwie 2011, 11:16

Zabieg trwa około godziny. Zaleca się wykonanie serii ok. 4-6 zabiegów powtarzanych co tydzień. Ilość zabiegów zależy chyba od tego co chce się leczyć mikrodermabrazją i to kosmetyczka określa ile zabiegów potrzeba. Żeby odnowić. podtrzymać efekt poleca się powtarzanie zabiegu raz w miesiącu.
Jedna mikrodermabrazja kosztuje ok. 150 zł - mówię o twarzy, nie znam cen na inne części ciała.
A wykonać można chyba w każdym lepszym gabinecie kosmetycznym, to taki standardowy zabieg. ;)

Wróć do „Pielęgnacja”