Domowe przepisy na peelingi

Jakie zabiegi pielęgnacyjne stosujemy, by czuć się pięknie i zdrowo? Co powoduje, że nasza skóra jest doskonale nawilżona, znikają cienie pod oczami, a cera jest świetlista i promienna? Wymieńmy się doświadczeniami!
beautyme

Re: Domowe przepisy na peelingi

Postautor: beautyme » 20 wrz 2011, 12:13

ja jedyny peeling jaki umiem sobie sama przygotować to jest peeling z kawy , wystarczy zaparzyć kawę nie rozpuszczalna tylko ta która zostawia osad i drobne granulki , najlepiej wymieszać kawę z oliwą z oliwek, do tego można dodać cynamonu dla rozgrzania i lepszego poburzenia krążenia

Awatar użytkownika
dafne

Postautor: dafne » 20 wrz 2011, 20:17

Ja robię jeszcze peeling kokosowy. Po prostu wiórki kokosowe mieszam z jogurtem, czasami dodaję oliwę z oliwek dodatkowo. Delikatnie złuszcza i ładnie nawilża skórę.

Awatar użytkownika
lemur

Postautor: lemur » 22 wrz 2011, 21:46

Nie wiedziałam, że aż tyle jest sposobów na domowy peeling, ale szczerze mówiąc to mi wystarczy peeling z kawy, bo wygładza bardzo i z orzechów bo nawilża i ma super zapach, a nie wyobrażam sobie żeby zrobić peeling np. z siemienia lnianego.

megan

Postautor: megan » 23 wrz 2011, 22:39

Dziewczyny, mam pytanko odnośnie peelingu kawowego i jego rzekomych właściwości antycellulitowych i wyszczuplających. Czy to prawda, że jeśli wysmarujemy się takim peelingiem, a potem zawiniemy w folię spożywczą to efekty przyjdą szybciej? Słyszałam o takim sposobie, ale wydaje mi się on dziwny.

Awatar użytkownika
kotsimon

Postautor: kotsimon » 24 wrz 2011, 22:23

Też słyszałam o tym patencie z folią spożywczą i wydaje mi się, że warto spróbować, bo właściwie ten temat pojawia się co jakiś czas czy to w prasie zajmującej się tematyką beauty, czy na forach internetowych, na których internautki łączą swoje siły i wymieniają pomysłami na kolejny skuteczny sposób odchudzania.

coralie

Postautor: coralie » 25 wrz 2011, 19:21

Na pewno taki zabieg z folią i kawą wygładzi i ujędrni skórę. Jest jedno "ale" - jeśli macie znaczną tendencję do pękania naczynek, tzw. "pajączków" czy teleangiektazji to lepiej nie pakować się w rozgrzewające zabiegi domowej roboty, bo mogą wam się pojawić nowe pęknięcia. Wtedy lepiej wykonać tradycyjny peeling kawowy połączony z masażem.

joanna

Postautor: joanna » 25 wrz 2011, 20:39

Ja też nie wierzę w takie cudowne domowe kuracje odchudzające. Dla poprawy kondycji skóry można zastosować, ale żeby schudnąć trzeba czasu, determinacji oraz diety i ruchu. Z doświadczenia wiem, że także masaże mogą wiele zdziałać.

Awatar użytkownika
Eewa

Postautor: Eewa » 25 wrz 2011, 22:04

Taak, przy kosmetykach hasło "wyszczuplające" trzeba czytać jako "ujędrniające".

Awatar użytkownika
dalia

Postautor: dalia » 10 lis 2011, 10:08

Otóż to i warto o tym pamiętać. Właśnie zrobiłam sobie peeling z kawy - uwielbiam!

Olatop

kawowy

Postautor: Olatop » 30 sty 2012, 15:39

Też słyszałam o peelingu z fusów kawy z dodatkami soli, oliwki bądź cynamonu, ale jeszcze nie miałam czasu go wypróbować. Działa ujędrniająco, wyszczuplająco, antycellulitowo i wygładzająco, także brzmi zachęcająco. Czytałam o nim dużo dobrego.

Wróć do „Pielęgnacja”